Spoom van champagne
Porties Prep Tijd
8porties 15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
5minuten 26uur
Porties Prep Tijd
8porties 15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
5minuten 26uur
Ingredi├źnten
Instructies
  1. Doe de frambozen in de sapcentrifuge en maak op stand 1 frambozensap. Meng dit sap met de honing en het sap van ┬Ż limoen. De limoen versterkt de smaak van het fruit.
  2. Doe deze vloeistof vervolgens in een grote bak van ongeveer 20 bij 25 cm en zet deze in de diepvries.
  3. Na een half uur ontstaat er een randje ijs. Roer alles dan goed door met een vork zodat de bevroren stukjes loskomen. Herhaal dit elk half uur totdat alles is gekristalliseerd en er granita is ontstaan. Dit duurt ongeveer 2,5 – 3 uur.
  4. Gebruik een kleine ijsknijper om bolletjes van de granita te maken en zet deze bolletjes 24 uur in de diepvries, in een afgesloten bak.
  5. Wanneer je de bevroren bolletjes nodig hebt, doe ze dan samen met wat frambozen in een hoog champagneglas. Giet tot slot de champagne over het ijs en vul het glas. Genieten!