Een makkelijke ovenschotel wat je vers kunt maken, maar ook kunt maken met kliekjes. Je kunt dit met vrijwel alle soorten stamppot maken.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4porties | 20minuten | 40minuten |
Porties | Prep Tijd |
4porties | 20minuten |
Kook Tijd |
40minuten |
- 1 kilo aardappelen kruimige
- 500 gram spruit
- 1 1/2 theelepel nootmuskaat
- zout naar smaak
- 1/2 glas rijstmelk warme
- 1 eetlepel kokos olie
- 2 theelepels kokosbloesemsuiker
- 1 bol buffel mozzarella in plakken gesneden
- 1 tomaat in plakken gesneden
- 200 gram spek uitgebakken
Ingrediënten
Porties: porties
|
- Begin met het maken van de stamppot schil de aardappels en maak de spruiten schoon, je kunt ze samen koken in een pan.
- Als het water kookt 20 minuten koken en dan afgieten.
- Voeg alvast wat zout toe aan het kookwater.
- Zijn de aardappels en de spruiten klaar, giet dan af.
- Voeg de kokosolie, de geraspte nootmuskaat, de warme melk en suiker toe en stamp het tot een smeuïge stamppot, proef of het op smaak is, voeg eventueel zout/meer zout, extra suiker en of nootmuskaat toe.
- Optioneel kun je spekjes uitbakken en door heen roeren. Spekjes krokant uitbakken gaat het makkelijkst in de magnetron. neem 3 lagen keukenpapier, leg de spekstukjes uitgespreid eroverheen en doe daarboven nog eens 2 lagen keukenpapier, druk een beetje aan en zet dit in de magnetron. Doe dit op vol vermogen gedurende een minuut of 5, 6 en ze zijn uitgebakken, heerlijk krokant en het vet zit in de keukenpapier.
- De spek roer je door de puree.
- Snij tomaten en mozzarella in plakjes,
- Verwarm ondertussen de Airfryer voor op 200 graden.
- Als deze is voorverwarmd, maak je hem uit.
- Omdat mijn schotel niet in het mandje paste heb ik hem onderin de Airfryer gelegd. Ik gebruik een speciaal steuntje ervoor zodat de schaal recht blijft. Een makkelijke en simpele oplossing is om wat silleconen cupcake vormpjes op z'n kop te zetten tussen de ster en daar een schaal op te zetten.
- In ieder geval leg je de schaal met daarop belegd met mozzarella en tomaat onderin en doe je hem dicht zodat de mozzarella en de tomaat alvast aan elkaar kan smelten.
- Laat dit zo uit en dicht gedurende 3 minuten.
- Dan zet je de Airfryer aan op 180 graden en bak je hem gedurende een minuut of 10-13.
Recept door Maruska Barendse