Stoofpannetje van rode kool en kwartels

Wie zou denken deze combinatie te maken? Dit is om van te smullen en vingers af te likken! Een hartverwarmend comfort-gerecht (moet kunnen!)

Stoofpannetje van rode kool en kwartels
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Stoofpannetje van rode kool en kwartels
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
4personen 15minuten 20minuten 1 1/2uur garen
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20minuten 1 1/2uur garen
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Wikkel de sneetjes gerookt spek rond de kwartels. Bestrooi met zout en peper en laat ze 10 min. in de braad-/stoofpan bruineren in 20 g boter en 1 eetlepel olie. Zet de kwartels opzij in een schaal.
  2. Snipper de ui. Was de rode kool en snijd hem in fijne reepjes. Laat de ui en de kool gedurende 10 min. in de braad-/stoofpan fruiten in het restant van de boter en olie.
  3. Voeg tijm en laurier toe. Bestrooi met suiker en giet er vervolgens de crème de cassis of port, 150 ml water en de wijnazijn bij. Voeg peper en zout toe, dek af en laat gedurende 1 uur en 30 min. op een heel laag vuur koken. Roer af en toe om.
  4. Leg de kwartels erop zodra de kool goed gaar is en laat 15 min. afgedekt op een zacht vuur koken. Dien rechtstreeks in de braad-/stoofpan op.
Notities

Dit is een recept van “Le Creuset”

Deel dit Recept

Geef een reactie