Stoofpot met kip , citroenpeper en orzo
Porties Prep Tijd
4porties 5minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
4porties 5minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Doe 1 eetlepel citroenpeper en een 1/2 koffielepel zeezout onder elkaar in een kom. Wentel de kippenblokjes in de kruiding.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een anti – aanbakpan en schroei de kippenblokjes toe en leg ze even opzij.
  3. Doe er nog een klein scheutje olijfolie bij en enstoof de look aan voor 1 minuut. Doe er de kippenbouillon erbij , samen met 1 eetlepel citroenpeper en een 1/2 koffielepel zeezout. Breng aan de kook en voeg de orzo erbij.
  4. Voeg er ook de kippenblokjes erbij en zet het deksel op de pot en laat alles voor zo’n 20 minuten op een klein vuur sudderen.
  5. Doe er dan de erwtjes en citroensap bij , mix goed onder elkaar en laat nog zo’n 5 minuten sudderen.
  6. Kruid eventueel nog wat af met zout naar smaak en garneer juist voor het opdienen met wat peterselie