stoofschotel van rundsvlees en spruiten
Porties Prep Tijd
6portie 20minuten
Kook Tijd
100minuten
Porties Prep Tijd
6portie 20minuten
Kook Tijd
100minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Kruid het stoofvlees met het zout. Verhit de olijfolie in de pot en bak het vlees kort aan zodat de blokjes volledig dicht geschroeid zijn , haal ze uit de pot en zet even opzij
  2. Stoof nu eerst de ui , knoflook , wortel , selder en de kruiden voor zo’n 5 minuten. Voeg dan het vlees toe samen met de rode wijn , rundsbouillon , Worcestershire saus. Breng alles aan de kook en draai dan op een klein vuur. Laat alles nu sudderen met deksel op de pot voor een goed uurtje.
  3. Breng wat lepels water bij het kikkererwten meel totdat je een papje hebt. Giet dit langzaal bij de stoofpot terwijl je voortdurend roert en de saus zich indikt. Voeg nu de spruiten en champignons erbij en laat nog een half uurtje met deksel op de pot sudderen .
  4. Haal het laurierblad uit de stoofpot en kruid naar smaak nog bij met wat peper en zout. Overheerlijk met een puree van pastinaak