Zowel glutenvrije als gewone versie , iedereen kan van deze lekkernij genieten. Serveer je als hapje!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
25porties | 25minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
25porties | 25minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
- Ingredienten taartbodem:
- 250 gram volkorenbloem
- 7 gram gist gedroogde
- 1 Theelepel zout
- 1 Theelepel suiker
- 100 gram water
- 30 gram olijfolie
- Ingredienten glutenvrije taartbodem:
- 250 gram kastanjemeel
- 7 gram gist gedroogde
- theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 120 gram water
- 30 gram olijfolie
- Ingredienten vulling:
- 1 courgette
- 5 gram zout
- 20 gram olijfolie
- 15 gram thijm verse
- peper Verse
- 100 gram geitenkaas
- 50 gram kaas parmezaanse
Ingrediënten
Porties: porties
|
- Maak eerst de taartbodems.
- Doe de bloem,gist,zout,suiker in een grote kom en mix het goed dooreen met je handen
- Voeg het water met de olie voorzichtig toe terwijl je het deeg goed kneed of via de keukenmachine.
- Rol het deeg dun uit op een bebloemd oppervlak en steek je met een deegsteker ringen uit.
- Het restant kan je gewoon weer kneden en opnieuw uitrollen , je haalt ongeveer 25 stuks eruit.
- Snij de courgette & geitenkaas in flinterdunne plakken en strooi het zout over de courgetteplakjes.
- Laat dit 15 minuten staan.
- Meng dan de tijm en olijfolie erdoor en bestrooi met vers gemalen peper.
- Verdeel de geitenkaas over de deegringen en leg daarop de courgetteplakjes.
- Strooi de parmezaanse kaas erover en druk goed vast aan met de palm van je hand.
- Bak de courgettetaartjes in je Airfryer op het grillpan accessoire.
- 8 minuten 180 graden
Dit recept werd ons gedeeld door https://www.facebook.com/ThePhilipsChef/?fref=ts