Tabbouleh

Tabbouleh kan het best omschreven worden als een ‘peterseliesalade’ 

Tabbouleh
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Tabbouleh
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
2porties 20minuten 15minuten
Porties Prep Tijd
2porties 20minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Doe de bulgur in een kommetje en voeg daar net zoveel water aan toe tot de bulgur onderstaat. Niet meer! Laat de bulgur wanneer deze alle water heeft opgenomen uitlekken op een stuk papier.
  2. Snipper de ui fijn
  3. Verwijder het zaad uit de tomaat en snijd deze in kleine blokjes, zo ook met de komkommer.
  4. Verwijder de stelen van de peterselie en snijd deze erg fijn. Je wilt niet een peterseliemoes hebben dus het is echt een kwestie van snijden en niet hakken. Mijn tip is om een scherpe mes te gebruiken, droge peterselie en een droge snijplank, snijd vervolgens met een op en neer gaande beweging de peterselie fijn.
  5. Meng bovenstaande ingrediënten, voeg een snufje peper en eventueel een snufje zout toe. Voeg vervolgens olijfolie en citroensap toe naar smaak. Kneed de tabbouleh goed door elkaar zodat alle smaken samen komen. Serveer meteen. Als je de tabbouleh later wilt serveren voeg dan pas op het laatst de olijfolie & citroen toe.
  6. Serveer met citroenpartjes, knapperige sla (romana sla/witlof) en/of stukken geroosterd arabisch platbrood.
  7. Traditioneel schep je de salade op met een stuk sla.
  8. Deze salade past perfect bij een hapjes tafel, bbq, als bijgerecht bij iets pittigs maar is ook lekker als een lichte maaltijdsalade.
Notities

Dit recept werd ons gedeeld door http://safranaargana.blogspot.be/2013/09/tabbouleh.html

Deel dit Recept

Geef een reactie