Tarte Tatin met coeur de boeuf-tomaat

FavoriteLoadingAan favoriete recepten toevoegen

een lekkere lunch deze taart met groentjes…rode en groene tomaten waar groot en klein graag voor aanschuiven!

Tarte Tatin met coeur de boeuf-tomaat
Stemmen: 2
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Tarte Tatin met coeur de boeuf-tomaat
Stemmen: 2
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4pers 15minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4pers 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180-200 °C.
  2. Maak de Tarte Tatin:
  3. Bekleed een taartvorm met bakpapier. Snijd de coeur de boeuf-tomaten in dikke plakken en leg ze in een dubbele laag in de vorm, telkens met de mooiste kant naar beneden. Besprenkel met balsamicoazijn en honing en verdeel er oregano over. Werk af met grof zout en peper. Prik met je vork gaatjes in het bladerdeeg, leg het over de tomaten en rol de randjes op. Zet 20-25 minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi krokant is gebakken. Haal de taart uit de oven en laat even afkoelen.
  4. Maak de siroop:
  5. Laat de balsamicoazijn met de suiker karamelliseren.
  6. Keer de taart om op een bord en werk af met de balsamicosiroop, verse oregano en grof zeezout.
Notities

bron open kitchen

Deel dit Recept

Geef een reactie