Tarweslaatje met geroosterde groenten

Tarwekorrels kan je ook met couscous of parelgerst afwisselen. Mogelijkheden in overvloed.

Tarweslaatje met geroosterde groenten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Tarweslaatje met geroosterde groenten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 20minuten 40minuten
Porties Prep Tijd
4porties 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. 1 Snijd de wortels en pastinaken in stukken of plakjes, halveer de spruiten en snijd de ui in grove ringen. Leg ze op een bakplaat, strooi er wat zout en peper over en het komijn- en karwijzaad en besprenkel met olie zodat alle groentjes bedekt zijn.
  2. 2 Bak de groenten in een oven van 180°C zo'n 30 min tot ze zacht en knapperig zijn.
  3. 3 Snijd het fruit in plakken van ongeveer 0.5 cm dik (indien biologisch kan je de schil eraan laten, anders snijd je de pel eraf alvorens in plakken te snijden)
  4. 4 Schik de fruitplakjes op een tweede ovenschaal, sprenkel er wat olijfolie op en rooster ze ook in de oven, samen met de groenten, tot de randjes knapperig zijn maar de binnenkant nog sappig is voor 15-20 minuten.
  5. 5 Voeg de laatste 5 minuten de noten of pitten toe en rooster ze mee.
  6. 6 Bereid ondertussen de tarwekorrels volgens de verpakking en voeg wat bouillon toe aan het kookwater.
  7. 7 Meng de geroosterde groenten onder de gare tarwekorrels, schik er de plakjes citrus op, en strooi er de geroosterde noten/pitten en grofgehakte peterselie over ( en eventueel nog een scheutje olijfolie). Serveer op een bedje van veldsla, en werk af met de dressing.
Notities
Deel dit Recept

Geef een reactie