Terrine van gerookte forel

Stijlvol en verrukkelijk

Terrine van gerookte forel
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Terrine van gerookte forel
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
4porties 30minuten 1uur 2uur
Porties Prep Tijd
4porties 30minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1uur 2uur
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Plaats eerst de deeghaak in de kom en voeg dan bloem, boter, azijn en een mespunt zout toe. Laat de keukenmachine draaien totdat het deeg loslaat.
  2. Voeg 1-2 eetlepels koud water toe als het deeg te korrelig blijft.
  3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak met een met bloem bestoven deegroller. Vouw het deeg 3 keer op, daarna nog een keer en rol het uit tot een dunne cirkel.
  4. Vouw het deeg opnieuw 3 keer op, daarna nog eens en verpak het in plasticfolie.
  5. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 200°C.
  7. Schep ui, dille, peterselie en geraspte citroenschil door elkaar en maak op smaak af met peper en zout.
  8. Rol het deeg uit tot een dunne, rechthoekige lap en snijd een deel af ter grootte van de vorm om een deksel te maken.
  9. Maak een kleine opening in het midden van het deksel. Bedek de bodem en de zijkanten van de vorm met de rest van het deeg.
  10. Vul de terrine met om en om een laagje forelfilet en een laagje gemengde kruiden.
  11. Vouw eventueel overhangend deeg naar binnen en leg het deksel op de terrine.
  12. Druk de naden goed dicht.
  13. Zet de vorm op een bakplaat, schuif de plaat in de richel onder het midden van de oven en bak de terrine in 40-45 minuten goudbruin.
  14. Week intussen de gelatine.
  15. Verhit de visfond met het citroensap. Knijp de gelatine stevig uit en los de blaadjes al roerend op in de hete vloeistof.
  16. Laat afkoelen totdat het mengsel dikker wordt (zoals een drilpudding).
  17. Haal de terrine uit de oven en laat 15 minuten rusten.
  18. Schenk het gelatinemengsel via een trechter door de opening van het deksel totdat de terrine vol is.
  19. Laat afkoelen, zodat de vloeistof zich kan verspreiden en opstijft.
  20. Zet de terrine ten minste 2 uur in de koelkast.
  21. Snijd de terrine in plakken en serveer.
Notities

Recept door Martin Senders ( The Philips Chef )

Deel dit Recept

Geef een reactie