Thaise mosselen met kokosmelk, gember en koriander

Heerlijk met kokosmelk, gember, citroengras én natuurlijk koriander.

Thaise mosselen met kokosmelk, gember en koriander
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Thaise mosselen met kokosmelk, gember en koriander
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
6porties 20minuten 15minuten
Porties Prep Tijd
6porties 20minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Was de mosselen in licht gezouten water en check of ze allemaal nog leven.
  2. De mosselen die dicht zijn waarvan de schelp nog intact is kun je sowieso gebruiken, maar die nog open staan (maar wel intact zijn) moet je even controleren op een teken van leven.
  3. Snijd de steeltjes van de bos koriander.
  4. Leg de blaadjes apart en hak de steeltjes fijn.
  5. Snijd de ui in halve ringen, snijd de knoflook in plakjes, hak de rode peper fijn, rasp de gember en kneus het citroengras.
  6. Verwarm een grote (liever te groot dan te klein) pan op middelhoog vuur.
  7. Giet een paar eetlepels olijfolie in de pan en verwarm.
  8. Fruit hierin de ui, knoflook en de steeltjes van de koriander.
  9. Kruid met peper en zout en voeg de gember, citroengras en rode peper toe zodra de ui doorzichtig begint te worden.
  10. Bak nog even mee en voeg dan de (afgegoten) mosselen toe.
  11. Bak de mosselen op hoog vuur totdat het merendeel open staat.
  12. Voeg dan een scheutje vissaus toe samen met de kokosmelk.
  13. Roer goed om en laat op laag vuur onder af en toe roeren nog zo'n vijf à tien minuten staan.
  14. Hak ondertussen de koriander grof en roer door de mosselen.
Notities

Recept door :  Culy

Deel dit Recept

Geef een reactie