Thaise quinoa salade met broccoli

Deze oosterse salade is is heerlijk verwarmend door de gember, fris door het limoentje en de stengel citroengras, pittig door een pepertje, en zoet door de verschillende groenten.

Thaise quinoa salade met broccoli
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Thaise quinoa salade met broccoli
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 25minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
4porties 25minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Snij de roosjes van de broccoli en doe deze in een in een pot met een laagje water. Kook de broccoliroosjes beetgaar, giet af en zet even apart.
  2. Zet een pan met 600 ml water op het vuur en voeg hier het bouillonblokje aan toe. Breng het water aan de kook en voeg dan de quinoa toe. Kook de quinoa in 10 -12 minuten gaar. Giet af, maar vang het kookvocht op.
  3. Schil de ui en snipper deze. Maak de rode peper schoon en snij fijn. Plet de knoflookteentjes even onder een groot mes en verwijder het schilletje. Rasp de gember. Gebruik een vijzel of groot mes om de stengel citroengras te pletten.
  4. Verwijder het buitenste blad van de rode kool en snij de kool in fijne reepjes. Maak de paprika schoon en snij ook fijn. Schrap de wortel en snij of rasp hier fijne snippers van.
  5. Verwarm wat wokolie in de grote wokpan en fruit hier de ui in. Voeg de rode peper, de knoflook en de gember toe, schep alles goed om – de knoflook mag niet aanbakken!
  6. Voeg nu de rode kool, paprika en wortel toe, en roerbak circa 5 minuten mee.
  7. Doe de stengel citroengras in de pan, samen met de vissaus, het sap van de limoen en de kurkuma en komijn. Laat nu zo’n 10 minuten zachtjes stoven.
  8. Spoel de zwarte bonen af in een vergiet onder de kraan. Laat goed uitlekken en voeg toe aan de groenten.
  9. Verwijder de stengel citroengras en doe nu de broccoli en de quinoa erbij. Meng alles goed door elkaar. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe om er een lekkere smeuïge quinoa salade van te maken!
  10. Rooster in een droge pan even kort de cashewnoten. Snij de avocado in blokjes.
  11. Schep de Thaise quinoa salade over de borden en maak af met wat cashewnoten en avocado. En wat koriander naar smaak!
Deel dit Recept

Geef een reactie