Tomaten confituur

Deze zoetzure lekkernij is een must in je voorraadkast. De confituur is  heerlijk bij een stukje kaas, of op de boterham. Na opening bewaar je de jam in de koelkast en smul je het zonnige goedje best binnen de twee weken op, want is zonder bewaarmiddelen!

Tomaten confituur
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Tomaten confituur
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Prep Tijd Kook Tijd
20minuten 40minuten
Prep Tijd
20minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Porties:
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Was de tomaten en ontkroon ze. Breng een grote pot met water aan de kook en dompel elke tomaat een halve minuut onder in het kokende water en laat ze daarna onder koud water schrikken zodat je ze gemakkelijk kan ontvellen.
  2. Ontvel en ontpit de tomaten, snij in stukjes.Snij de uien en de rozemarijn fijn.
  3. Stoof de uien glazig in wat olijfolie en voeg de tomaten en de rozemarijn al roerend toe. Breng het geheel aan de kook en laat 15 minuten sudderen onder regelmatig roeren.
  4. Voeg de agaragar erbij en laat deze 10 minuten meer sudderen.
  5. Voeg nu de rauwe honing erbij en laat sudderen tot alles mooi ingedikt is.
  6. Breng de confituur op smaak met citroensap en peper en roer goed om.
  7. Lepel de jam warm in de gesteriliseerde bokalen en draai de potten om tot alles afgekoeld is.
Deel dit Recept

Geef een reactie