‘Hier scoor je altijd mee en er kan niets fout lopen.’
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
2pers | 15min | 25min |
Porties | Prep Tijd |
2pers | 15min |
Kook Tijd |
25min |
- 6 grote tomaat
- 200 g feta
- een handvol zwarte olijf ontpitte olijven
- een handvol pijnboompit
- een handvol bladpeterselie
- 1 lente-ui
Ingrediënten
Porties: pers
|
- Snijd de tomaten in een stervorm (zie foto). Snijd ze niet tot helemaal beneden.
- Leg ze in een ovenschaal. Giet er een beetje olijfolie over en kruid enkel met peper.
- Zout hoeft niet, want feta is al zout genoeg. Hak de peterselie, de olijven en het lente-uitje fijn.
- Meng de pijnboompitten eronder. Houd er enkele apart voor de afwerking.
- Verbrokkel er de feta over, giet er een flinke scheut olijfolie bij en kruid enkel met peper. Meng goed. Trek de tomaten een beetje open en vul ze met het mengsel. Het is niet erg als er een beetje naast valt. Werk af met de resterende pijnboompitten.
- Zet 25 tot 30 minuten in de oven op 180 °C. Vlak voor je opdient, giet je er nog een scheutje olijfolie over.
Boek Puur eten 1 Pascale Naessens