Tomatencarpaccio met Sardientjes

Een heerlijke zuiderse schotel…klein beetje voorbereiding en nog geen 10 min werk, en serveer!

Tomatencarpaccio met Sardientjes
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Tomatencarpaccio met Sardientjes
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4pers 10minuten 5minuten
Porties Prep Tijd
4pers 10minuten
Kook Tijd
5minuten
Ingrediënten
Porties: pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. Snijd de tomaten in dunne plakken en leg ze op een grote schaal. Pel de knoflook en pers hem. Klop in een kom een dressing van de uitgeperste look, de peterselie, de oregano, de olijfolie, de azijn en peper en zout naar smaak. Schenk de dressing over de tomaten. Laat de tomaten ca. 1 uur in de koelkast marineren.
  2. Dep intussen de sardientjes droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout naar smaak. Verhit de boter in een grote antikleefpan en bak de sardientjes aan beide kanten bruin, draai het vuur laag en laat ze in 4-8 minuten gaar bakken. Draai ze halverwege. Snijd de citroen in partjes. Strooi de tijm over de sardientjes en serveer met de citroen en de gemarineerde tomaten.
Notities

bron libelle

Deel dit Recept

Geef een reactie