Een heerlijke zuiderse schotel…klein beetje voorbereiding en nog geen 10 min werk, en serveer!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4pers | 10minuten | 5minuten |
Porties | Prep Tijd |
4pers | 10minuten |
Kook Tijd |
5minuten |
- 4 grote coeur de boeuf-tomaat
- 1 teen knoflook
- 4 el platte peterselie fijngehakte
- 2 el oregano fijngehakte
- 4 el olijfolie
- 3 el witte balsamicoazijn of kruidenazijn
- 16 schoongemaakte sardien
- 4 el boter
- 1 el tijm fijngehakte
- 1 citroen
Ingrediënten
Porties: pers
|
- Snijd de tomaten in dunne plakken en leg ze op een grote schaal. Pel de knoflook en pers hem. Klop in een kom een dressing van de uitgeperste look, de peterselie, de oregano, de olijfolie, de azijn en peper en zout naar smaak. Schenk de dressing over de tomaten. Laat de tomaten ca. 1 uur in de koelkast marineren.
- Dep intussen de sardientjes droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout naar smaak. Verhit de boter in een grote antikleefpan en bak de sardientjes aan beide kanten bruin, draai het vuur laag en laat ze in 4-8 minuten gaar bakken. Draai ze halverwege. Snijd de citroen in partjes. Strooi de tijm over de sardientjes en serveer met de citroen en de gemarineerde tomaten.
bron libelle