Tropische kip met ananas – salsa

Zomers gerecht met ananas; heerlijk met kip!

Tropische kip met ananas - salsa
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Tropische kip met ananas - salsa
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 20minuten 10minuten
Porties Prep Tijd
4porties 20minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Maak eerst de marinade:
  2. Meng de olie met de mosterd, het paprikapoeder en het kerriepoeder.
  3. Smeer de kipfilets in met het mengsel en laat ze minimaal een uur marineren.
  4. Breng de kipfilets na het marineren verder op smaak met peper en zout uit de molen.
  5. Snij nu de ananas in de lengte doormidden.
  6. Hol hem vervolgens uit met een mesje en een lepel.
  7. Maak de paprika’s, rode uien, rode peper en jalapeñopepers schoon en snij deze samen met de tomaten in brunoise.
  8. Meng de salsa goed door elkaar en knijp er de twee limoenen over uit.
  9. Verdeel de salsa over de twee halve uitgeholde ananassen en het restant over je grillpan van je Airfryer.
  10. Leg daarop de kipfilets en kruid deze af met peper en zout uit de molen.
  11. Bestrooi ze tot slot met de gehakte peterselie.
  12. Bak de kipfilets 9 minuten op 180 graden.
Notities

Recept door Martin Senders ( The Philips Chef )

Deel dit Recept

Geef een reactie