Varkenshaasje met blackwellsaus en bloemkoolkroketten

Het beste van een varken is zonder discussie het haasje. Overheerlijk met deze saus en de kroketten

Varkenshaasje met blackwellsaus en bloemkoolkroketten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Varkenshaasje met blackwellsaus en bloemkoolkroketten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
2porties 30minuten 50minuten 2uur
Porties Prep Tijd
2porties 30minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
50minuten 2uur
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Snij 1/2 bloembool en een handvol bladpeterselie in kleine stukjes.
  2. Maak een dikke kaassaus. Smelt 50g boter met 50g bloem, en roer er 500 ml melk door en laat inkoken. Roer er 300 g geraspte emmentaler door. Voeg de bloemkool en peterselie toe aan de kaassaus en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
  3. Vorm cilindervormige kroketjes, haal eerst door wat bloem, dan door eiwit en als laatste door paneermeel of panko. Frituur de kroketjes in kokosolie gedurende 3 à 4 minuten tot ze goudbruin zien. Je kan er 6 stuks kroketten mee maken
  4. Laat een klontje boter smelten in de pan. Bestrooi de varkenshaasjes ondertussen met een royale hoeveelheid peper en zout hoeft niet .
  5. Schroei het vlees enkele minuten in de pan, zorg dus voor een hoog vuur. Het vlees hoeft nog niet gaar te zijn, enkel dichtgeschroeid. Zet het vlees in een voorverwarmde oven van 160° en laat nog een half uur garen.
  6. Met het resterende vet en de aanbaksels van het vlees kan je aan de slag voor de Blackwellsaus. Deze klassieke saus is verrassend lekker en snel klaargemaakt. Zet het vuur wat zachter en stoof één fijngesneden sjalot. Doe er vervolgens de haverroom, de pickles en de worshester saus bij. Laat dit zachtjes inkoken en werk helemaal op het einde af met nog wat zout, peper en de gedroogde uitjes.
  7. Stoof het andere sjalotje met wat boter in een ruime kookpot. Voeg de boontjes toe en laat gedurende 10 minuten zacht garen op een middelmatig vuur. Voeg eventueel een klein beetje water toe om aanbranden tegen te gaan. Werk af met peper en zout. Let op dat de boontjes nog steeds groen zijn, indien ze eerder geel beginnen te worden zijn ze te gaar.
  8. Snij de varkenshaas in dikke sneetjes en dien op met een flinke schep boontjes, enkele kroketjes en wat saus. Feestelijk maar makkelijk, smakelijk!
Deel dit Recept

Geef een reactie