Vegan pompoen – cheesecake

Deze vegan cheese cake met een heerlijke maple pecan saus is niet alleen gezond , je hebt er zelfs geen oven voor nodig

Vegan pompoen - cheesecake
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Vegan pompoen - cheesecake
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
8porties 1uur 15minuten 8uur
Porties Prep Tijd
8porties 1uur
Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 8uur
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Doe de cashewnoten in een smalle pot met 350 ml warm water erover en laat dit enkele uren weken ( zelfs als het kan een nachtje). Giet ze af en laat goed uitlekken
  2. Neem een brownie vorm van 9*5 en bekleed deze met bakpapier. Zorg ervoor dat er voldoende uithangt aan de randen om de cheesecake er later gemakkelijk uit de vorm te halen.
  3. Doe in de blender de pecannoten , dadels en het warm water en blend alles tot een kruimige pasta. Druk het mengel plat in de brownie vorm en zet even opzij.
  4. Snij de kleine suikerpompoen in blokjes van ongeveer 5 cm. Breng een pan met water aan de kook en laat de stukjes pompoen daarin koken totdat ze zacht zijn (net als bij aardappels). De kooktijd ligt aan hoe klein je de stukken snijdt; in mijn geval ongeveer 5 minuten.
  5. Laat de pompoenstukjes uitlekken en gooi ze in een blender. De échte Canned pumpkin puree is dik (maar niet droog) en heel zacht en ‘smooth’. Pureer dus net zolang totdat het een een zachte massa is. Voeg eventueel een paar lepels water toe om het wat makkelijker te pureren. Als je een puree hebt die stevig is, maar wel vochtig en zacht, dán heb je de perfecte puree om te gebruiken voor je recept! Voor dit recept heb je een 140 gr puree nodig.
  6. Mix het kaneelpoeder , gemberpoeder , allspice kruiden en nootmuskaat bij elkaar en mix goed. Deze mengeling vormen je pompoenkruiden waarvan je in dit recept 1.5 koffielepel nodig hebt.
  7. Doe daarna in de blender ( die je niet hoeft uit te kuisen van het bodemmengsel) de cashewnoten , kokosmelk , kokosolie , maple siroop , pompoenpuree en pompoenkruiden. Blend alles tot een zachte en glad mengsel .
  8. Doe dit mengsel in je brownie blik en laat het minstens 6 uur opstijven in de ijskast. Het moet stevig aanvoelen.
  9. We maken ondertussen de maple pecansaus. Rooster de pecannoten voor zo'n 2 minuten in een hete sauspan. Giet er dan de maplesiroop over en breng deze aan de kook. Kook alles onder voortdurend roeren voor een minuut , haal van het vuur af en laat afkoelen.
  10. Haal je cheese cake uit de vorm en versier met de maple - pecannoten en drizzel nog een beetje maple siroop er boven op.
Deel dit Recept

Geef een reactie