Vegan risotto

Het is echt helemaal niet moeilijk om een lekkere risotto te maken en je hebt er niet veel voor nodig

Vegan risotto
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Vegan risotto
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 10minuten 50minuten
Porties Prep Tijd
4porties 10minuten
Kook Tijd
50minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Ik heb er voor gekozen de champignons apart te bakken in een klein koekenpannetje, met een scheutje olijfolie, salieblaadjes van 2 takjes, peper en zout.
  2. Gewoon op een medium vuurtje laten smoren.
  3. Tip: als de pan te droog wordt kan je ervoor kiezen om er een klein scheutje water bij te doen, zodat alle smaken los komen en de champignons alles goed kan absorberen!
  4. Pak een pannetje waar je de groene asperges binnen een minuut of 10 beetgaar kookt.
  5. Giet af als ze klaar zijn en leg de asperges klaar om toe te voegen aan de risotto als deze klaar is.
  6. Zet een grote koekenpan of een risottopan (mocht je die hebben,) op een medium vuurtje.
  7. Voeg de sjalotjes en gesnipperde knoflook toe met een scheut olijfolie en laat rustig fruiten.
  8. Voeg de droge risotto toe en laat deze ook even kort fruiten tot de korrels een beetje glazig worden.
  9. Belangrijk dat je de risotto niet laat aanbranden.
  10. Na een paar minuten kan je beginnen met het toevoegen van de groentebouillon. De bouillon moet wel warm tot kokend zijn. Belangrijk is niet alle bouillon tegelijkertijd!
  11. Gebruik een scheplepel en voeg 2 á 3 lepels per ongeveer 5 minuten toe. Blijf de risotto goed roeren tot het vocht weer minder wordt en herhaal. Wissel een paar van deze rondes af met een scheut van de witte wijn.
  12. Dit voegt veel smaak toe, maar de alcohol zal helemaal verdampen. Blijf herhalen tot de risotto gaar is.
  13. Dit kun je checken door een paar korrels te proeven.
  14. Voeg aan het einde de edelgistvlokken toe en laat deze nog even kort meekoken.
  15. Breng de risotto op smaak met zout, peper en citroen. Voeg toe of laat weg waar nodig!
  16. Serveer de risotto op een mooi bord met de asperges, champignons en een handje verse peterselie.
Notities
Deel dit Recept

Geef een reactie