Vegetarische pierogi

Deze poolse lekkernij heeft een hartige of een zoete vulling maar wij maken deze met een vegetarische vulling. Ideaal als voorgerechtje of een lunchhapje

Vegetarische pierogi
Stemmen: 2
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Vegetarische pierogi
Stemmen: 2
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
4porties 30minuten 50minuten 40minuten
Porties Prep Tijd
4porties 30minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
50minuten 40minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. We starten met het deeg te maken.
  2. Kneed alle ingrediënten tot een zacht, glad deeg.
  3. Laat het deeg voor een 30 tal minuten rusten in de koelkast, verpakt in plasticfolie.
  4. Ondertussen maken we de vulling klaar
  5. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen gaar in gezouten water en laat ze goed uitdampen. Pureer ze en laat ze afkoelen.
  6. Snijd de witte kool fijn . Besprenkel de kool met wat witte wijnazijn. Laat even staan.
  7. Snipper de sjalotjes fijn.
  8. Borstel de champignons proper en snijd ze in fijne plakjes.
  9. Stoof de sjalotjes even aan in boter. Voeg de witte kool toe. En ook de champignons. Kruid met peper, zout en komijn. Stoof alles 5 minuutjes aan. Voeg de gepureerde aardappelen en de kaas toe. Kruid naar smaak bij.
  10. Laat de vulling afkoelen.
  11. Haal het deeg uit de koelkast en rol het dun uit (2mm) op een met bloem bestoven werkoppervlak.
  12. Steek er met een glas of ander rond voorwerp rondjes uit. Ik gebruikte een Leffe glas
  13. Voor het vormen van de pierogi gebruikte ik een dumplingvorm. Maar je kan ze ook gewoon met de hand vormen en de randen aandrukken met een vork.
  14. Doe wat losgeklopt ei op de randen, zodat ze goed aan elkaar plakken.
  15. Leg een koffielepel van de vulling op het deegvel.
  16. Zet een kookpot met gezouten water op. Als het water kookt, laat je hierin 4 tot 6 pierogi per keer koken.
  17. Na een paar minuten komen ze boven drijven en zijn ze klaar.
  18. Bak de pierogi nu nog even aan.
  19. Smelt boter in een pan. Kruid met peper en zout.
  20. Bak de pierogi langs beide zijden goudbruin aan.
  21. Serveer ze met een toefje zure room en bieslooksnippers.
Deel dit Recept

Geef een reactie