Veggieballen

Je moet er wat tijd voor over hebben maar deze ballen zijn overheerlijk en de moeite waard!!

Veggieballen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Veggieballen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
4porties 30minuten 40minuten 1uur
Porties Prep Tijd
4porties 30minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
40minuten 1uur
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Fruit de sjalot lichtjes aan in een scheutje olijfolie.
  2. Voeg na 1 minuut de risottorijst en de saffraan toe en laat nog 4 minuutjes bakken.
  3. Blus met de witte wijn en voeg de warme groentebouillon toe.
  4. Plaats de pan afgedekt met wat aluminiumfolie in een oven van 170°C gedurende 20 minuten (geloof me: dit is een zeer efficiënte en eenvoudige manier om risotto te maken).
  5. Rooster ondertussen de noten en hak ze grof.
  6. Mix de pijnboompitten met een klein scheutje room volledig fijn tot je een dikke, romige pasta bekomt.
  7. Giet hier nu de rest van de room bij en meng goed.
  8. Als de rijst alle vloeistof heeft opgenomen en net gaar is, zet je de pan terug op een zacht vuurtje en voeg je de noten, de pijnboompittenroom en nog een goeie scheut olijfolie toe.
  9. Kruid af met peper en zout en de groene kruiden.
  10. Laat afkoelen in een kom in de koelkast.
  11. Eenmaal afgekoeld maak je robuuste ballen (kies zelf hoe groot je ze wil).
  12. Duw met je vinger een gat in de bal en vul met 1 el ratatouille.
  13. Sluit de bal, wentel hem even door wat water en vervolgens door het amandelmeel en frituur gedurende 3 à 4 minuten.
  14. Afbakken in de pan kan ook maar dat vergt wat ‘handigheid’.
  15. Je kan van de risotto ook kleine balletjes vormen zonder vulling.
  16. Serveer deze balletjes dan bovenop een lekkere ratatouille.
Notities

Recept door http://www.evavzw.be/

Deel dit Recept

Geef een reactie