Venkeltaart

FavoriteLoadingAan favoriete recepten toevoegen

Heerlijk puur en gezond!

Venkeltaart
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Venkeltaart
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
4porties 20minuten 30minuten 10minuten
Porties Prep Tijd
4porties 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30minuten 10minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Smelt de roomboter al roerend in een ruime steelpan op laag vuur, verbrokkel de mozzarella en smelt die in de warme boter.
  2. Roer met een houten lepel tot de mozzarella weer een zachte bal vormt en lijkt op kauwgom. Voeg dan het amandelmeel, kokosmeel, peper en zout toe en roer de massa stevig tot je een deegbal hebt.
  3. Doof dan het vuur en breek een ei over het warme deeg.
  4. Roer het ei er doorheen tot het helemaal is opgenomen. Je krijgt een mooi glanzend en elastisch deeg.
  5. Dat laat je wat afkoelen en dan rol je het uit op een vel bakpapier tot de vorm die je gaat gebruiken. Je maakt het iets groter dan je vorm zodat je de randjes kan plooien.
  6. Snij de venkelknollen in reepjes en bak ze gedurende 5-7 minuutjes in kokosolie.
  7. Snijd ondertussen de bosui in ringen en voeg die samen met de tijm en chilivlokken bij de venkel. Voeg peper en zout naar smaak toe. Bak nog ongeveer 3 minuten mee.
  8. Verbrokkel ondertussen de geitenkaas en meng die met de yoghurt, het citroensap en het ei tot een gladde massa.
  9. Doe de beetgare groenten in een taartvorm en verdeel het kaasmengsel erover.
  10. Verdeel het egaal met een spatel. Leg dan de deeglap over de vorm en verwijder voorzichtig het bakpapier. Duw de randjes van het deeg naar binnen. Eventueel kan je hier nog wat kaas over raspen.
  11. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 180° gedurende 15-20 minuten. Als de taart klaar is, leg je een groot bord over de taartvorm en draai je de taart in 1 keer om. Je kan het eventueel afwerken met fijngesneden muntblaadjes
Deel dit Recept

Geef een reactie