Deze salade is makkelijk en snel klaar te maken en is ideaal als bijgerecht
Porties | Prep Tijd |
2personen | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
2personen | 20minuten |
- 450 gram witlof
- 1 grote appels
- 75 gram gepelde walnoten
- 4 eetlepels mayonaise zelfgemaakte
- 50 g rozijnen
- bieslook verse
- himalayazout
- zwarte peper Versgemalen
Ingrediënten
Porties: personen
|
- Doe de rozijnen in een kommetje en giet er wat warm water over en laat even wellen.
- Maak het witlof schoon, verwijder het harde gedeelte en snijd vervolgens in fijne reepjes.
- Schil de appel, snijd in kleine stukjes (ik snijd ze eerst in achten, en vervolgens in dunne plakjes) en vermeng met het witlof.
- Breek de walnoten in grove stukken en strooi over het witlof.
- Giet het overtollige water van de rozijnen af, en voeg ze vervolgens toe aan de salade.
- Snipper de bieslook fijn, en voeg toe aan de salade.
- Kruid met peper en zout.
- Voeg de mayonaise toe aan de salade en roer alles goed door.
Dit recept werd ons bezorgd door https://onaponakookt.wordpress.com/