Witloofroomsoep met amandelen
Porties Prep Tijd
4porties 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4porties 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Fruit de ui in een eetlepel boter. Voeg na een minuutje het witloof toe en laat kort meebakken. Blus met de bouillon. Breng aan de kook en doe er de aardappelblokjes bij. Laat 15 minuten sudderen.
  2. Rooster de amandelschilfers even aan zodat ze goudbruin zijn. Laat ze opdrogen op keukenpapier en zet even opzij.
  3. Pureer de soep met een staafmixer en breng opnieuw aan de kook. Schenk er de room bij en roer glad. Kruid bij met peper en zout.
  4. Giet de soep door een zeef zodat je echt een heel romige soep hebt.
  5. Verdeel de soep over 4 kommetjes en werk af met de amandelschilfers en de bieslook. Serveer goed heet.