Wortel- en kipburger

FavoriteLoadingAan favoriete recepten toevoegen

“Deze burgers zijn overheerlijk, praktisch en iedereen is er weg van. Ze zijn ook ideaal voor in de lunchbox, want koud zijn ze eveneens bijzonder lekker.”

Wortel- en kipburger
Stemmen: 5
Score: 3.2
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Wortel- en kipburger
Stemmen: 5
Score: 3.2
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4stuks 15minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
4stuks 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: stuks
Ingrediënten
Porties: stuks
Instructies
  1. Trek de wortelen in dunne slierten (zie tip) en doe ze in een ovenschaal. Giet er flink wat olijfolie over. Hussel alles goed door elkaar zodat elke wortelsliert onder de olijfolie zit en zet ze een 10-tal minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C, of tot de wortelen halfgaar zijn.
  2. Doe alles in een grote kom: het gehakt, de ras el hanout, het amandelmeel en de wortelslierten, en kneed met je handen tot alles één geheel vormt. Maak er burgers van en bak ze op een matig vuur ongeveer 6 minuten aan elke kant, of bruin ze kort in de pan en gaar ze verder in de oven.
  3. Tip: dunne slierten van wortelen
  4. Het is belangrijk dat de wortelslierten heel dun zijn zodat ze snel garen. Ik gebruik daarvoor een dunschiller met fijne tandjes. Als de wortelslierten vrij dik zijn, moet je ze langer garen in de oven. Je zult het zelf snel doorhebben als je dit gerecht een keer hebt gemaakt.
Deel dit Recept

2 thoughts on “Wortel- en kipburger”

  1. Nathalie Heyvaert zegt:

    Lijkt idd superlekker maar heeft iemand een alternatief voor het amandelmeel?? Zoontje zware notenallergie. Bedankt

    1. Miranda Renders zegt:

      kokosmeel?

Geef een reactie