Worteltaart met kokos en walnoten

Gebaseerd op het recept van de Yotam Ottolenghi . Een dessert om je vingers van af te likken

Worteltaart met kokos en walnoten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Worteltaart met kokos en walnoten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
8porties 30minuten 1uur
Porties Prep Tijd
8porties 30minuten
Kook Tijd
1uur
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  2. Klop 2 eieren los.
  3. Rasp 135 gram wortel en hak 50 gram walnoten.
  4. Meng 160 gram bloem met het bakpoeder en baksoda. En voeg de specerijen toe. Het is makkelijk om ook 50 gram geraspte kokosnoot klaar te zetten.
  5. Meng in een ruime beslagkom 225 ml rijstolie met 270 gram suiker.
  6. Met de mixer gaat dat heel makkelijk.
  7. Voeg de twee geklopte eieren toe. Daarna de walnoten, kokosnoot, wortel en bloem. Mix het geheel.
  8. Splits 2 eieren en klop met de mixer of keukenmachine de 2 eiwitten stijf. Zorg dat je keukenmachine of kom goed schoon en vetvrij is, anders lukt het niet goed.
  9. Spatel het eiwit losjes door het beslag. Met een paar slagen ben je wel klaar, het beslag moet een beetje luchtig blijven!
  10. Stop het geheel in de springvorm en bak de taart in een voorverwarmde oven op 170 graden in ongeveer een uurtje klaar.
  11. Controleer met een saté-prikker of de taart gaar is. De tijd is afhankelijk van je eigen oven.
  12. Terwijl de taart in de oven staat, kan je even het glazuur maken.
  13. Mix 100 gram monchou met 35 gram boter, 35 gram sukrin poedersuiker en een eetlepel honing.
  14. Rooster 30 gram walnoten lichtjes en hak ze grof.
  15. Laat de taart afkoelen in de springvorm. Bestrijk de taart met het glazuur en strooi de walnoten erover.
Deel dit Recept

2 reacties

  1. De taart smaakte heerlijk maar was iets te vettig door de grote hoeveelheid rijstolie. Klopt het aantal ml? Maar voor de rest gewoon super lekker !!

    1. Author

      hey ,
      Ja hoor in otto zijn gerecht staat er evenveel in maar hé volgende keer gebruik je gewoon iets minder als je dat liever hebt hé 😉 Blij dat ze ondanks dit toch in je smaak valt 🙂

Geef een reactie