Worteltaartjes met wortelvinaigrette en dooierzwammen

FavoriteLoadingAan favoriete recepten toevoegen

Een verrassende maar heerlijke combinatie !

Worteltaartjes met wortelvinaigrette en dooierzwammen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Worteltaartjes met wortelvinaigrette en dooierzwammen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
4porties 25min 50minuten 40minuten
Porties Prep Tijd
4porties 25min
Kook Tijd Passieve Tijd
50minuten 40minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Leg bakpapier in de quichevorm , rol het bladerdeeg uit en leg het in de vorm.
  2. Prik het deeg in met een vork en zet 30 minuten weg in de ijskast.
  3. Verwarm de oven op 200°C .
  4. Beleg het deeg met bakpapier en doe er bakbonen op en bak blind voor 15 minuten
  5. Verwijder het bakpapier en bak nog 5 minuten door.
  6. Zet de oventemperatuur lager naar 170°C
  7. Snij de wortelen in dunne schijfjes zodat ze vlug garen.
  8. Kook de wortelen in het appelsap en het water.
  9. Giet af en pureer de wortelen met de Griekse yoghurt tot een gladde massa.
  10. Meng er dan het ei en de dooier eronder en kruid naar smaak.
  11. Giet het mengsel in de taartvorm en bak een 30 minuten, prik even om te zien of het gaar is.
  12. Laat 10 minuten rusten.
  13. Ondertussen maken we de vinaigrette.
  14. Fruit de brunoise van de wortelen in 50ml olijfolie.
  15. Doe er de salie bij, het zout en de balsamicoazijn en laat voor de helft inkoken.
  16. Doe er de wijn bij en laat voor twee derde inkoken.
  17. Doe er het wortelsap bij en laat ook dit inkoken voor twee derde.
  18. Roer er de rest van de olijfolie onder , de fijngehakte salie en de geroosterde pijnboompitten
  19. Bak de dooierzwammen in 50ml olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout.
  20. Dresseer je bord en smakelijk!
Notities

Dit recept werd ons doorgestuurd door Mathy Schelfhout

Deel dit Recept

Geef een reactie