Een verrassende maar heerlijke combinatie !
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd | Passieve Tijd |
4porties | 25min | 50minuten | 40minuten |
Porties | Prep Tijd |
4porties | 25min |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
50minuten | 40minuten |
- 1 bladerdeeg
- 250 gr wortel
- 300 ml wortelsap
- 300 ml water
- 150 gr griekse yoghurt
- 1 ei
- 1 ei dooier ervan
- 150 gr dooierzwam
- peper versgemalen
- zout
- Vinaigrette:
- 1 wortel brunoise van
- 175 ml olijfolie
- 1 takje salie
- 1/2 kl zout
- 100 ml witte balsamicoazijn
- 200 ml witte wijn
- 300 ml wortelsap
Ingrediënten
Porties: porties
|
- Leg bakpapier in de quichevorm , rol het bladerdeeg uit en leg het in de vorm.
- Prik het deeg in met een vork en zet 30 minuten weg in de ijskast.
- Verwarm de oven op 200°C .
- Beleg het deeg met bakpapier en doe er bakbonen op en bak blind voor 15 minuten
- Verwijder het bakpapier en bak nog 5 minuten door.
- Zet de oventemperatuur lager naar 170°C
- Snij de wortelen in dunne schijfjes zodat ze vlug garen.
- Kook de wortelen in het appelsap en het water.
- Giet af en pureer de wortelen met de Griekse yoghurt tot een gladde massa.
- Meng er dan het ei en de dooier eronder en kruid naar smaak.
- Giet het mengsel in de taartvorm en bak een 30 minuten, prik even om te zien of het gaar is.
- Laat 10 minuten rusten.
- Ondertussen maken we de vinaigrette.
- Fruit de brunoise van de wortelen in 50ml olijfolie.
- Doe er de salie bij, het zout en de balsamicoazijn en laat voor de helft inkoken.
- Doe er de wijn bij en laat voor twee derde inkoken.
- Doe er het wortelsap bij en laat ook dit inkoken voor twee derde.
- Roer er de rest van de olijfolie onder , de fijngehakte salie en de geroosterde pijnboompitten
- Bak de dooierzwammen in 50ml olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout.
- Dresseer je bord en smakelijk!
Dit recept werd ons doorgestuurd door Mathy Schelfhout