Seppe Nobels en Pascale Naessens zitten op dezelfde golflengte. Toch zeker op het vlak van voeding. Lokale en verse gerechten komen bij beide chefs aan de orde. Speciaal voor Feeling GODL Pascale Naessens creëerde Seppe Nobels van Graanmarkt dit recept!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4pers | 20minuten | 25minuten |
Porties | Prep Tijd |
4pers | 20minuten |
Kook Tijd |
25minuten |
- 2 kilo wulken
- 2 in pastinaak dunne slierten (met de mandoline)
- 1/2 bos bladpeterselie grof gesneden
- 1 in sjalot dunne ringen
- 2 klont knoflookboter
- Voor de court bouillon:
- stukken wortel,selderij, ui, enkele peperbollen , 1 teen knoflook, verse chilipeper, grof zout
Ingrediënten
Porties: pers
|
- Maak de court-bouillon een dag van tevoren: doe alle ingrediënten in een pan met water en breng ze aan de kook. Laat volledig afkoelen. Spoel de wulken vijf keer tot al het zand weg is. Schep de wulken in de ijskoude court-bouillon en breng die op een middelhoog vuur tot aan het kookpunt. Neem de pan van het vuur en laat alles afkoelen. Schep de wulken dan uit de bouillon. Stoof ze aan met de slierten pastinaak. Serveer ze met de peterselie, de sjalot en de knoflookboter.
bron feeling chef seppe