Zacht ijs van banaan, yoghurt en cashewpasta

Dit is hemels lekker! Ook ideaal als ontbijt. Tip: Niet op voorhand maken
Dit dessert kun je niet op voorhand maken, want banaan verkleurt. Maar je kunt wel de banaan op voorhand invriezen (best altijd een voorraadje van hebben, want het is zo lekker) en de cashewpasta maken. Als je alles hebt, duurt de bereiding maar enkele minuten.

Zacht ijs van banaan, yoghurt en cashewpasta
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Zacht ijs van banaan, yoghurt en cashewpasta
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
1portie 15minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
1portie 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: portie
Ingrediënten
Porties: portie
Instructies
  1. Snijd de bananen in plakjes, leg ze op een plaat en zet ze minimum 30 minuten in de diepvries of tot ze helemaal bevroren zijn.
  2. Mix de bevroren bananen, de yoghurt en de cashewpasta tot een dikke brij.
  3. Serveer onmiddellijk met wat cacaopoeder.
  4. Cashew pasta:
  5. Doe de cashewnoten in een stevige blender en mix ze tot een dikke gladde massa. Let op, dit duurt wel even. Eerst worden de noten kruimelig, dan eerder meel, dan een plakkerig meel en dan moet je gewoon verder blijven mixen tot je een dikke pasta krijgt. Dit duurt zeker 10 minuten. Een stevige keukenrobot is aangeraden. Als je een kleine mixer gebruikt, stop dan af en toe even, zodat de motor niet verbrandt. Je zult regelmatig de brij naar beneden moeten duwen. Maar het is de moeite waard en ook heel lekker bij volgranenbrood en salades.
  6. Tip: Cashewpasta
  7. Deze pasta maak je vrij makkelijk zelf, maar je kunt hem ook kopen in de natuurwinkel. Heerlijk en eenvoudig.
Notities

Bron Recept Pascale Naessens, Dit is een recept uit 'Ontbijt & Dessert', een actieboekje dat niet langer verkrijgbaar is.

Deel dit Recept

Geef een reactie