Zacht ijs van banaan, yoghurt en cashewpasta
Porties Prep Tijd
1portie 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
1portie 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingredi├źnten
Instructies
  1. Snijd de bananen in plakjes, leg ze op een plaat en zet ze minimum 30 minuten in de diepvries of tot ze helemaal bevroren zijn.
  2. Mix de bevroren bananen, de yoghurt en de cashewpasta tot een dikke brij.
  3. Serveer onmiddellijk met wat cacaopoeder.
  4. Cashew pasta:
  5. Doe de cashewnoten in een stevige blender en mix ze tot een dikke gladde massa. Let op, dit duurt wel even. Eerst worden de noten kruimelig, dan eerder meel, dan een plakkerig meel en dan moet je gewoon verder blijven mixen tot je een dikke pasta krijgt. Dit duurt zeker 10 minuten. Een stevige keukenrobot is aangeraden. Als je een kleine mixer gebruikt, stop dan af en toe even, zodat de motor niet verbrandt. Je zult regelmatig de brij naar beneden moeten duwen. Maar het is de moeite waard en ook heel lekker bij volgranenbrood en salades.
  6. Tip: Cashewpasta
  7. Deze pasta maak je vrij makkelijk zelf, maar je kunt hem ook kopen in de natuurwinkel. Heerlijk en eenvoudig.
Notities

Bron Recept Pascale Naessens,┬áDit is een recept uit ‘Ontbijt & Dessert’, een actieboekje dat niet langer verkrijgbaar is.