Nog een lekker hapje voor op de BBq of grillpan, eet makkelijk op een stokje
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4pers | 15minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
4pers | 15minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
- 125 G boter ONGEZOUTEN
- 200 G GEKOOKTE KRABVLEES
- zeezout
- 1 THEELEPEL zwarte peper
- 2 EETLEPEL TOMATENPASTA
- 3 LANGE GROENE CHILLIES GEHAKT
- 1 EETLEPEL LIMOEN SAP
- 6 LIMOEN BLAD
- 8 stuks X 120 G ZALMFILETJES MET HUID AAN
- BABY KRUIDEN zoals bv tuinkers , waterkers
- LIMOEN PARTEN OM TE SERVEREN
Ingrediënten
Porties: pers
|
- Verwarm een grillpan of barbecue over middelmatige hitte. Plaats de boter, krab, zout, peper, tomatenpasta, chili, limoenhuid en sap en limoenbladeren in een voedselverwerker en verwerk tot het glad is.
- Giet de zalm op spiesjes en wrijf met de helft van het botermengsel. Kook de spiesjes 2-3 minuten aan elke kant voor medium, zeldzaam of tot op de juiste wijze gekookt, poets met de resterende boter terwijl de zalm kookt. Bovenkant met de micro kruiden en serveren met de limoen wiggen. Bedien 4.
- + U kunt gekookt geplukt krabvlees kopen van uw visser.
bron donna hay