Zeevruchtenschotel met knoflookolie en kruidenmayonaise

Dit is echt een bord waar je je vingers letterlijk bij aflikt, en serveer je als voorpla bij de BBQ, of als amuse!

Zeevruchtenschotel met knoflookolie en kruidenmayonais
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Zeevruchtenschotel met knoflookolie en kruidenmayonais
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4pers 10minuten 10minuten
Porties Prep Tijd
4pers 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Porties: pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. erhit de barbecue, zorg ervoor dat de vlammen gedoofd zijn en de kolen gloeiend heet zijn.
  2. Maak de kruidenolie. Verhit de olie in een steelpan op de barbecue. Pel en pers de knoflook. Spoel de peterselie en hak fijn. Doe de knoflook met de peterselie en het zeezout in de olie. Laat de look licht kleuren en haal het pannetje van het vuur of schuif het naar een minder hete kant.
  3. Leg de langoustines op de barbecue en gril ze enkele minuten aan beide kanten. Spoel en halveer de citroenen, leg ze met de snijkant naar onderen op de barbecue. Spoel de schelpjes en de slakjes, leg eerst de kokkels, dan de venusschelpen en vervolgens de mosselen en de kreukeltjes op de grill (eventueel in een pannetje). Laat de schelpen openkomen. De kreukeltjes hebben ongeveer 4 à 5 minuten gaartijd nodig.
  4. Meng de mayonaise met de kruiden, roer er een beetje olijfolie door en bestrooi met wat espelettepeper.
  5. Serveer de zeevruchten in een mooie, grote schaal en besprenkel royaal met de knoflookolie. Bestrooi met espelettepeper en werk af met de gegrilde citroenen. Geef er de kruidenmayonaise bij.
Notities

bron libelle

Deel dit Recept

Geef een reactie