Een perfecte lichte lunch
Porties | Prep Tijd |
4porties | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4porties | 30minuten |
- 70 gr basilicum
- 70 gr koriander
- 1 teen knoflook
- 1 kl gember
- 1 komkommer
- 3 rode puntpaprika
- 500 gr gesneden kool
- 1 el soyasaus
- 1 el rijst wijnazijn
- 1 in avocado's
- 8 vellen rijstpapier
- geroosterde sesamzaden
Ingrediënten
Porties: porties
|
- Hak de basilicum , de koriander , de look en gember super fijn en onder elkaar. Mix het kruidenmengsel dan samen met de soyasaus en rijstwijnazijn goed onder elkaar
- Snij de komkommer en rode puntpaprika en repen en doe ze samen in de kom met de gesneden kool.
- Snij de avocado in de helft , ontpit en schil hem. Snij de helften verderin schijfjes.
- zet een pan met heet ( niet kokend water) klaar om de zomerrolletjes klaar te maken
- Week de rijstvellen voor zo'n 10 seconden in het warme water , ze moeten een beetje zacht worden.
- Leg ze op je plank en vul ze met het komkommermengsel en een schijfje avocado, besprenkel er wat saus over en vouw ze toe en rol op.
- besprenkel de rolletjes met gerossterde sesamzaadjes , zet er nog wat saus om te dippen naast en smakelijk