Zuurdesem

Een belangrijk onderdeel voor lekkere broden te maken

Zuurdesem
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Zuurdesem
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 10minuten 54uur
Prep Tijd
15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 54uur
Ingrediënten
Porties:
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. meng een mengsel van 125 g roggebloem en 125 ml water aan de kook.
  2. Laat een drietal minuten koken.
  3. Laten afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. 50 g Yoghurt toevoegen en 24 uur laten rusten in een koele omgeving (8°C – 12°C, dus niet in de ijskast !)
  5. 's Anderendaags voegt men aan deze zuurdesem 125 g bier, (blond of bruin) toe, en nogmaals 125 g roggebloem.
  6. Meng het geheel tot een homogene massa en terug 24 uur laten rusten in een koele omgeving.
Deel dit Recept

Geef een reactie