Huismiddeltjes tegen ruwe, droge handen

Huismiddeltjes tegen ruwe, droge handen

Onze handen zijn ongetwijfeld het deel van ons lichaam dat het meeste te verduren krijgt. Ze komen voortdurend in aanraking met allerlei verschillende oppervlakken en ondergronden, waar de handen ruw en droog van kunnen worden.

Net als alle andere delen van de huid hebben ook de handen dagelijkse verzorging nodig. Er bestaan gezonde, natuurlijke alternatieven om je handen te verzorgen en de gezondheid van je huid binnen no time te verbeteren.

Olijfolie tegen droge handen

Olijfolie voedt en hydrateert de huid en kan helpen om vroegtijdige veroudering, wat je vaak ziet bij onverzorgde handen, te voorkomen.

Hoe gebruik je olijfolie?

 • Verwarm een beetje olijfolie en masseer de olie vijf tot tien minuten in beide handen. Doe dit twee keer per dag.
 • Je kunt ook een mengsel maken van olijfolie en suiker en dit gebruiken als natuurlijke exfoliant om dode huidcellen mee te verwijderen.

Havermout

Havermout kan gebruikt worden om de huid te reinigen en te exfoliëren, zodat je onzuiverheden kunt verminderen en een droge huid kunt voorkomen.

Hoe gebruik je havermout?

 • Gebruik een eetlepel gemalen havermout en een eetlepel honing om een dikke pasta te maken.
 • Wrijf dit mengsel vervolgens in je handen. Laat het tien minuten zijn werk doen en spoel het dan af met warm water.

Kokosolie

De vetzuren en het gehalte antioxidanten dat kokosolie bevat, kunnen helpen om de handen te hydrateren en beschadiging veroorzaakt door schadelijke uv-stralen herstellen.

Hoe gebruik je kokosolie?

 • Breng vlak voordat je naar bed gaat een beetje extra vierge kokosolie aan op je handen en masseer je handen hier vijf minuten mee.
 • Trek als het mogelijk is na afloop een paar katoenen handschoenen aan om nog betere resultaten te bereiken.

Aloë vera 

Aloë vera wordt vooral gewaardeerd om zijn vochtinbrengende en antioxidante eigenschappen, die celregeneratie bevorderen en beschadiging veroorzaakt door vrije radicalen beperken.

Hoe maak je dit middeltje?

 • Schraap de gel uit een aloëverablad en meng deze gel met een paar druppels etherische rozenbottelolie.
 • Gebruik deze crème vervolgens om je handen zachtjes mee te masseren. Laat de crème een paar minuten zijn werk doen, zodat de voedingsstoffen die de crème bevat in de huid kunnen trekken.

Sinaasappel en honing

Dit natuurlijke middeltje bestaat uit een combinatie van de geweldige hydraterende antioxidanten die sinaasappels bevatten en honing, om droge handen te genezen en ze weer lekker zacht te maken.

Wat moet je doen?

 • Pers het sap uit een sinaasappel en meng dit sap met een eetlepel honing om een lotion te maken.
 • Gebruik deze lotion vervolgens om je handen zachtjes ongeveer vijftien minuten mee te masseren, zodat de lotion zijn werk kan doen.

yoghurt

Yoghurt is niet alleen goed om de huid te moisturizen, maar bevat ook een actief bestanddeel dat melkzuur wordt genoemd en kan helpen om de handen op natuurlijke wijze te reinigen en dode huidcellen te verwijderen.

Hoe gebruik je gewone yoghurt?

 • Masseer met ronde bewegingen zachtjes een eetlepel yoghurt in je handen. Doe dit ongeveer vijf minuten.
 • Je kunt ook eens proberen om twee eetlepels gewone yoghurt te mengen met een beetje kikkererwtenmeel om een exfoliërende pasta te maken die de huid op je handen kan vernieuwen. Gebruik deze pasta om je handen zachtjes mee te masseren. Doe dit twee keer per week.

Rijpe bananen

Een rijpe banaan heeft zeer krachtige hydraterende en herstellende eigenschappen die in staat zijn om de gezondheid van droge handen te verbeteren.

Wat moet je doen?

 • Prak een banaan om er een pasta van te maken. Breng deze pasta vervolgens aan op je handen en laat hem dertig minuten zijn werk doen.
 • Nog optie is om de bananenpasta te mengen met een beetje honing en olijfolie en om dit mengsel vervolgens te gebruiken om je handen tien tot twintig minuten mee te masseren.
 • Bij beide opties is het de bedoeling om je handen na afloop schoon te spoelen met warm water en ze daarna in te smeren met een goede vochtinbrengende crème.

Bron : Gezonderleven

 

 

Geef een reactie